Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VEK Adviesgroep gebruikt haar kennis voor aardwarmteprojecten

Op basis van de behoefte aan het verminderen van de toepassing van fossiele brandstoffen, beperking CO2- en NOx emissies en de stijging van de energieprijzen neemt de belangstelling voor geothermie of aardwarmte sterk toe. In de glastuinbouw wordt aardwarmte uit diepere aardlagen echter nauwelijks toegepast. Eén van de hoofdredenen hiervoor is het grote financiële risico dat verbonden is aan het realiseren van een aardwarmte project. Het boren naar en vinden van een geschikte aardlaag die exploitabel is vergt verregaand vooronderzoek, en dient bij voorkeur gekoppeld te zijn aan de warmtevraag van de toekomstige gebruikers. Aangezien die toekomstige gebruikers vooraf geen exploitatie berekeningen kunnen maken, geven zij in de meeste gevallen voorkeur aan investeringen met reeds bekende parameters.

VEK Adviesgroep heeft besloten haar specialistische kennis op het gebied van business development, haalbaarheid en economische onderbouwing ook uit te werken voor het opzetten, begeleiden en exploiteren van aardwarmteprojecten om verdere introductie van aardwarmte in de glastuinbouw te bespoedigen. Door komende aardwarmtefondsen van verschillende partijen te combineren met haalbaarheidsonderzoek voor bijvoorbeeld clustering, worden geothermische installaties aantrekkelijker voor glastuinbouwbedrijven.

Voor meer informatie:
VEK Adviesgroep
Maasdijk 86
2690 AB ’s Gravenzande
Tel. 0174-389666
Publicatiedatum: