Dalsem Tuinbouwprojecten kiest voor SAP inkomende factuurverwerkingoplossing van ISProjects

Vanaf het jaar 2000 maakt Dalsem Tuinbouwprojecten, ter ondersteuning van haar bedrijfsprocessen, gebruik van een software enterprise systeem (SAP). Gaandeweg hebben verbeteringen op het gebied van automatisering zich voornamelijk gericht op de logistieke processen. Knelpunten in de organisatie zijn aangepakt en waar mogelijk middels maatwerk geautomatiseerd.

Enige tijd geleden bleek uit een intern onderzoek dat er meer dan 12.000 inkomende facturen per jaar afgehandeld worden. Verder werd duidelijk dat de afhandeling van de inkomende facturen over te veel schijven met veel handelingen gepaard gingen. Verder werden, vanwege de verschillende activiteiten, facturen over meerdere afdelingen verspreid, al dan niet als origineel of middels een kopie. Binnen de afdeling administratie en automatisering werd een discussie gestart rondom verbeterpunten betreffende het inkoopproces cq. inkomende factuurafhandeling. Ook de directie werd geattendeerd op de mogelijkheden ten aanzien van digitale factuurherkenning.

"Allereerst werd een discussie gestart over de voordelen die gezocht werden binnen een oplossing van digitale factuurverwerking; Leidt het inscannen van inkoopfacturen tot een verbetering of versnelling van de inkoopstromen; is er meer inzicht waar facturen in een bepaald stadium zijn; kunnen er efficiency voordelen behaald worden. Toen we tot de conclusie kwamen dat e.e.a. zou bijdragen aan een verdere professionalisering van de interne organisatie zijn we op zoek gegaan naar de leveranciers die dergelijke diensten aanbieden. Navraag in de markt had in eerste instantie een vijftal leveranciers opgeleverd waarmee met een drietal uiteindelijk verschillende opties, mogelijkheden en prijzen zijn bepaald", aldus Marcel Boesenach, Financieel Directeur, Dalsem Tuinbouwprojecten.

Marcel vervolgt: "Het vraagstuk bleef daarna beperkt tot de keuze tussen uitbesteden van de functionaliteit aan onze SAP partner of ontwikkelde software aanschaffen als applicatie buiten het SAP-systeem bij ISProjects. De keuze voor ISProjects sprak dan voor zich; of als pilot dienen voor nieuw te ontwikkelen software voor SAP of kiezen voor een bewezen oplossing van ISProjects. Het bedrijfsbezoek bij een bestaande klant van ISProjects verliep naar tevredenheid en gaf een helder inzicht in de methodiek van de applicatie. Met unanieme stemmen werd uiteindelijk gekozen voor een bewezen applicatie."

Dalsem Tuinbouwprojecten BV is actief in binnen- en buitenland op het gebied voor de realisatie van complete tuinbouwprojecten (kassenbouw). In hoofdzaak is het een projectorganisatie met daarbij ook servicewerken en aanpassingen op basis van regie-orders.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven