5 oktober, Mechelen

Cummins België opent haar deuren

Op zondag 5 oktober 2008 opent Cummins Belgium N.V. te Mechelen, haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur voor het grote publiek, klanten, relaties en iedereen die geïnteresseerd is in de interne keuken van de Belgische distributeur van Cummins, de grootste producent van dieselmotoren en generatorsets ter wereld. Gedurende deze Open Dag, die vier jaar geleden met ongeveer 3.000 bezoekers zeer succesvol verlopen is, krijgen de bezoekers via een bepaalde ‘route’ een beeld van de verschillende activiteiten die plaatsvinden binnen het bedrijf. Er zullen verschillende motoren en generatorsets te zien zijn, waarvan enkelen ‘open’ staan, zodat men alle bewegende delen van een draaiende motor van binnenuit kan bestuderen.

Een honderdtal motoren wordt tentoongesteld, waarvan de grootste 12 ton weegt en een cylinderinhoud heeft van 60 liter. Een presentatie van dieseltechniek over 5000 m²! Technische medewerkers zullen laten zien hoe de motoren werken, aangepast worden naar de wensen van de klant, getest worden in een Test Cell en bespoten worden in een Paintroom. Naast de motoren en generatorsets wordt er ook aandacht besteed aan de afdeling Service en Onderdelen, waar de bezoekers verschillende onderdelen kunnen bekijken en waarbij wordt uitgelegd waar deze voor dienen.

Cummins Belgium N.V. zal ook van de gelegenheid gebruik maken om haar openstaande vacatures onder de aandacht te brengen van het publiek. Aan het eind van de rit is er tijd om te zitten voor een drankje en een hapje. Voor de kinderen is er een popcornkraam en een springkasteel aanwezig. De Open Dag is niet alleen een Belgische aangelegenheid. Ook geïnteresseerden uit Nederland zijn van harte welkom om een bezoekje te komen brengen aan deze distributiedochter van Cummins Inc.

Cummins Belgium N.V. is eenvoudig te bereiken via de E19 vanuit Antwerpen richting Brussel. Bij Mechelen neemt u afslag Mechelen Zuid (Technopolis) en gaat u linksaf bij de eerste rotonde. Vervolgens staat er bewegwijzering die u naar Cummins toeleidt. Ook met het openbaar vervoer kunt u Cummins Belgium N.V. prima bereiken. Vanaf het Centraal Station te Mechelen neemt u bus 5, die u vlak voor de deur afzet.

Cummins Inc is een organisatie van complementaire business units, die zich bezig houdt met het ontwerpen, fabriceren, distribueren en onderhouden van motoren en verwante technologieën, zoals brandstofsystemen, motormanagement systemen, lucht behandeling, filtratie, emissie oplossingen en generatorsets. Cummins Inc. bedient haar klanten in meer dan 160 landen door middel van 550 distributiecentra en meer dan 5.000 dealers. Cummins Belgium N.V. is eigendom van Cummins Inc. en distributeur van Cummins producten en diensten voor België en Luxemburg.

Voor meer informatie:
Domien Loockx
Cummins België
Egide Walschaertsstraat 2
Industriepark Zuid
2800 Mechelen
Tel: 015–479101
www.cummins.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven