Innovatie hoog in het vaandel bij Combinations

Tholen - Combinations is het resultaat van de samenvoeging van Combifleur en Combiplant. Deze samenvoeging vond officieel op 1 januari 2008 plaats. Daarna is er hard gewerkt om de twee bedrijven als één te laten functioneren. De kantoren, transport en kassen zijn inmiddels gecombineerd. Aan het Bagijneland in ’s-Gravenzande is een nieuwe kas gebouwd.In totaal beschikt Combinations nu over 16 hectare eigen glasareaal om planten op te kweken. Soms is dat niet genoeg en wordt er een aantal hectare bijgehuurd. Door de schaalvergroting bij de tuinders, moeten er grotere hoeveelheden plantmateriaal klaar staan. "Het wordt nog krap", zegt sales manager Rob Gevers.


Rob Gevers

Het eerste jaar stond in het teken van de techniek en innovatie:

  • De nieuwe kas is voorzien van glas met de maximale lichtdoorlatendheid, insectengaas en WKK. Er wordt gewerkt met up to date oppot- en inpaklijnen.
  • Binnenkort worden er 2 nieuwe perspottenmachines voor perskluiten geplaatst.
  • Dit jaar wordt er een automatische bakkenwasmachine in gebruik genomen.
  • Op dit moment wordt er een nieuwe kas gebouwd voor onze afdeling selectie en veredeling.
  • En last but nog least: Combinations gaat draaien met een nieuwe entmachine. Naast het voordeel van een hoge productiecapaciteit, is het hygiëneprotocol gewaarborgd. Bij iedere nieuwe enting worden de messen gedesinfecteerd. "We gaan voor het maximaal haalbare slagingspercentage", zegt Ed Hendriksen.


De toekomst heeft nog veel in petto voor Combinations. Op 1 oktober wordt Combiplant France voor 100% geïntegreerd in Combinations. Het verkoopkantoor in Frankrijk wordt overgebracht naar ’s-Gravenzande. Op piekdagen rijden er nu 10 vrachtwagens in Frankrijk met voornamelijk sla (Parijs), kool (Calais) en tomaten (Bretagne).Het samengaan van twee afzonderlijke bedrijven heeft nogal wat voeten in aarde. Om de 'cultuurverschillen' op te vangen veranderen werknemers van functie; job rotation. Zo maken ze kennis met de functie van collega’s en kunnen ze de ander ook vervangen. "Je ziet in de pauze dat de werknemers van Combifleur en Combiplant steeds beter 'mengen'".

Voor meer informatie:
Rob Gevers
Combinations
Bagijneland 1
’s-Gravenzande
Tel: 0174-412432
www.combinationsbv.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven