Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Houdbaarheid van de Rijk Zwaan-rassen dik in orde

Ook dit jaar worden auberginerassen breed getest op houdbaarheid. De inmiddels bekende proeven die per teler maandelijks ingezet worden door Cock van der Knaap, geven een goede indruk van de houdbaarheid per ras. De meetbare resultaten zijn zelfs in cijfers beschreven. Nu Jaylo RZ dit jaar door meer telers geteeld wordt, kan goed in kaart gebracht worden of de goede houdbaarheidscijfers van verleden jaar ook nu weer breed tot uiting komen. Tot nu toe scoort Jaylo gemiddeld op houdbaarheid na 10 dagen. Op basis van de resultaten van verleden jaar kunnen we vol verwachting vooruit kijken naar het najaar, want dan komt weer een sterk punt van Jaylo naar voren: weinig gevoelig voor rot.Cameron RZ opvallend stevig

Opvallender tot nu toe was de buitengewone topkwaliteit die de 2 Cameron-telers leverden. Met dit product zaten ze ruim 1 punt hoger dan het gemiddelde en in april, juni en juli werd door een Cameron-teler het hoogste eindcijfer gehaald: ruim 1 punt hoger dan gemiddeld na 10 dagen. De sterkste punten van Cameron waren de stevigheid van de vrucht, die ongevoelig lijkt voor plekken en de kleine, sterke kelk.

Binnen Rijk Zwaan voeren we ook regelmatig houdbaarheidsproeven uit. Hierbij streven we ernaar om het product van 1 herkomstlocatie te vergelijken. Op deze manier sluit je verschillen uit die soms tussen bedrijven aanwezig zijn. We willen namelijk alleen nieuwe rassen introduceren als we weten dat ze ook een acceptabele houdbaarheid hebben. Want een goede houdbaarheid geeft natuurlijk meer vertrouwen wanneer het product een verre marktbestemming heeft.

Bron: Seeds & Services Aubergine, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: