Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Hoogervorst:

"Telers moeten meer uit de markt halen"

Telers moeten zich groeperen om de kostenstijgingen het hoofd te kunnen bieden, maar vooral om samen meer uit de markt te halen. Dat zegt Frans Hoogervorst, oud-voorzitter van Glaskracht, vandaag in het Vakblad voor de Bloemisterij. Telers moeten volgens hem vooral zelf aan de slag, omdat de belangenbehartiging en de veilingen telers maar ten dele kunnen helpen in deze tijd van stijgende kosten. Telers moeten dus zelf in actie komen, bijvoorbeeld door als productgroep meer te doen met de marktinformatie die voorhanden is.

Ook loont het volgens hem om bijvoorbeeld als telersvereniging met afnemers te praten over een energietoeslag. Dat is beter dan alleen focussen op kostenverlaging. Iemand met een lage kostprijs zal al snel door de concurrentie worden ingehaald. Als telers hun krachten echter bundelen, zal dat uiteindelijk beter zijn voor hun marktpositie.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
 
Publicatiedatum: