Bato:

Bio-clippers en stijgende grondstofprijzen

Tholen - Gert-Jan Spierings staat aan het hoofd van Bato Plastics uit Zevenbergen. Er worden kunststofteeltbenodigheden en substraatbakken geproduceerd en verkocht. Er komt meer vraag naar biologisch afbreekbare clippers. Deze zijn duurder in aanschaf, maar de teler kan ze meegeven met het groenafval. Het is dan onvervuild afval waar geen toeslag voor hoeft te worden betaald. Zeker bij de paprikateelt neemt dit een grote vlucht; er worden er daar immers minder gebruikt.


Gert-Jan Spierings

Bio-Clippers worden sowieso interessanter omdat de prijzen van biologisch afbreekbare produkten en kunststof producten dichter bij elkaar komen te liggen. De stijgende olieprijzen zorgen er voor de traditionele clippers duurder worden. Bij het bedenken van de Bio-Clipper is er rekening mee gehouden dat ze snel bevestigd kunnen worden, dat er een duidelijke klik te horen is (ter bevestiging dat het goed vast zit) en dat het sterk is. Na de teelt zijn ze binnen 12 weken afgebroken.


De stampende machines functioneren goed zonder bemanning

Bij Bato gaat er veel aandacht uit naar de ontwikkeling van productiemethodes. De stijgende grondstofprijzen worden niet door berekend aan de klanten. Dat resulteert in een hogere productiecapaciteit per persing en het gebruik van robots. Het bedrijf draait 365 dagen per jaar / 24 uur per dag. Er wordt zo min mogelijk arbeid ingezet; ’s nachts draaien de machines zelfs zonder bemanning.


De voorraad matrijzen

Naast de Nederlandse markt worden veel tuinbouwbenodigdheden geëxporteerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de zeehaven in Rotterdam en Antwerpen. Er worden regelmatig zeecontainers op het terrein weggezet, die Bato vult met clippers, haken, enz. Dat moet dan snel geregeld zijn. "Eigenlijk moeten we van de producten zo veel voorraad hebben zodat we container in een keer kunnen vullen", zegt Gert-Jan.


Bio-Clipper

Voor meer informatie:
Gert-Jan Spierings
Bato Plastics
Munterij 2
4762 AH Zevenbergen
Tel: 0168-331030
Fax: 0168-331040
www.bato.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven