Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ondanks komst Looije tomaten blijft PrimAviera bedoeld voor siertelers"

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdag 4 september vrijwel unaniem ingestemd met het masterplan PrimAviera. Daarmee is de weg vrij voor het opstellen van een bestemmingsplan voor het nieuw te ontwikkelen glastuinbouwgebied langs de A4 bij Schiphol, ter hoogte van Rijsenhout. Wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken beloofde de raad veel aandacht te besteden aan de verkeerscirculatie in het nieuwe gebied, zodat mogelijk sluipverkeer wordt voorkomen. Ook komt het gemeentebestuur nog met voorstellen voor huisvesting van buitenlandse arbeidskrachten.



Bij de bewoners van het gebied leeft de angst voor mogelijke overlast van slecht gehuisveste arbeidsmigranten. Van Dijk benadrukte dat PrimAviera primair bedoeld blijft voor siertelers. Dit ondanks de komst van een groot tomatenteeltbedrijf. "Met Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) hebben we afgesproken dat PrimAviera een belangrijke bijdrage aan de sierteelt gaat leveren. We hopen dat zich hier veel siertelers zullen vestigen"

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Publicatiedatum: