Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wkk's zorgen voor afname importstroom

Het groeiend aantal wkk’s in de glastuinbouw heeft er vorig jaar voor gezorgd dat Nederland minder stroom hoefde te importeren dan verwacht. Vanaf 2009 zal er, mede dankzij de glastuinbouw, zelfs sprake zijn van stroomexport. Dat meldt landelijk netbeheerder TenneT in het 1 september verschenen rapport ’Monitoring leveringszekerheid 2007–2023’. Tennet verwacht dat het wkk-vermogen in de glastuinbouw zeker tot 2012 zal blijven toenemen. Eerdere verwachtingen voor deze toename zijn naar boven toe bijgesteld, zo meldt TenneT in het rapport.
 
Om Nederlandse stroomafnemers leveringszekerheid te kunnen bieden, moet TenneT op dit moment ook stroom importeren. In 2007 blijkt Nederland echter minder afhankelijk te zijn geweest van die import dan een jaar eerder was voorzien. Oorzaak is de lagere groei van het elektriciteitsverbruik en een toename van het wkk-vermogen in de glastuinbouw.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Publicatiedatum: