Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Komkommertelers breiden gezamenlijk met 6,5 hectare uit

Asten: Herinrichting glastuinbouwlocatie na 10 jaar voorbereiding van start

Het bestemmingsplan voor het doorgroeigebied Kleine Heitrak in Asten is door de Provincie Noord-Brabant goedgekeurd. Doordat er beroep is aangetekend door één buurtbewoner is het echter nog niet onherroepelijk. Het herinrichten van deze glastuinbouwlocatie van totaal ca 15 ha netto glas kan na 10 jaar voorbereiden komend voorjaar van start gaan. Vanaf 2002 is de TOM betrokken bij dit project, waarvoor zij in samenwerking met de drie betrokken tuinbouwondernemingen de grondverwerving heeft verzorgd en de bestemmingsplanprocedure heeft uitgevoerd.Begin september zullen de eerste grondtransacties plaatsvinden; de overige percelen zullen dit najaar en komend voorjaar geleverd worden. Het plan omvat de uitbreiding van drie glastuinbouwbedrijven. Twee komkommerbedrijven zullen gezamenlijk met 6,5 ha kunnen uitbreiden en een bamboebedrijf met 2,5 ha glas. Daarnaast wordt er een ruime piekwaterberging gegraven en het gehele plan met ruime groenstroken ingepast. Speciaal voor het leggen van een verbinding met een naburige bossage is grond aangekocht.

Het bouwen van de de glasopstanden gebeurt door de ondernemers zelf. Zij zullen dit doen volgens de laatste milieunormen. Voor een efficiënte energievoorziening wordt een extra warmtekrachtinstallatie gerealiseerd.

Bron: TOM Brabant

Publicatiedatum: