Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telen met Toekomst

Geïntegreerde maatregelen voor bloemkool en broccoli

Allerlei acties worden gedaan om te komen tot een steeds duurzamere teelt van bloemkool en broccoli. De zaadcoating heeft bijgedragen tot een zeer forse daling van het gebruik aan insecticiden. De toelatingen om insecten aan te pakken, geven ook middelen die een biologische herkomst hebben. Bacillus thuringiensis is al lang bekend en ook Tracer niet uit de chemische hoek. Ook het snel onderwerken van de gewasresten draagt bij tot een beperking van de druk aan schimmels en insecten. Als er maatregelen zijn die nieuw zijn of weinig toegepast, is het goed om elkaar te informeren. Geef dit door.

Heeft u idee├źn dan kunt u daar 'Telen met toekomst' voor benaderen. Die lossen niet direct de problemen op, maar proberen in samenwerking met andere partijen te komen tot een praktische toepassing die bij kan dragen aan een duurzame teelt. Zowel op het koolveld als daar rondomheen. Contacten lopen ook met waterschappen om in beeld te krijgen waar problemen naar oppervlaktewateren liggen. De afgelopen jaren heeft geleerd dat we in samenwerking kunnen komen tot een lagere belasting van water zonder harde verboden van belastende middelen. Het nieuwe Telen met toekomst wil samen met anderen komen tot een steeds duurzamere teelt.
Publicatiedatum: