Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico van Ruiten (LTO-Glaskracht):

"Dubbel aantal stoppers door hoge gasprijs"

Het aandeel bedrijfsbeƫindigers in de glastuinbouw zal dit jaar uitkomen op 14%. Dat betekent een verdubbeling ten opzichte van 2007. Oorzaak van de stijging is de hoge gasprijs. Dat zei voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland donderdag 28 augustus tijdens de greenportconferentie in Boskoop/Hazerswoude-Dorp. De glastuinbouwvoorman riep de aanwezige vertegenwoordigers van de rijksoverheid, provincies en gemeenten op er alles aan te doen om de glastuinbouw te helpen het huidige zware weer te doorstaan. Twee punten wogen daarbij volgens hem het zwaarst.

Ten eerste acht Van Ruiten het van het grootste belang dat de overheid zorgt voor uitbreiding en verzwaring van de capaciteit van het hoogspanningsnet. Daardoor kan het huidige WKK-vermogen in de glastuinbouw van 2.500 MWe groeien met 2.000 MWe. Daarnaast hield Van Ruiten een pleidooi voor de invoering van een investeringsfonds duurzame energie. Hieruit kunnen dan leningen worden verstrekt aan tuinders met innovatieve plannen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Vorige week liet landbouwminister Gerda Verburg nog weten een dergelijk fonds niet als taak voor de overheid te zien, maar voor banken. Volgens Van Ruiten is zijn organisatie echter nog steeds in gesprek hierover met LNV.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
 
Publicatiedatum: