Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentatie voor telers, excursiegroepen en teeltadviseurs

Voormalig tomatenteler Koos 't Hoen geeft nieuwe kijk op klimaatbeheersing in kas

Tholen – Toen Koos 't Hoen zelf nog tomaten teelde, vond hij het frustrerend om in het voorjaar kwaliteit te kunnen leveren, maar gedurende het seizoen deze productie en kwaliteit niet altijd te kunnen vasthouden. Gedurende 12 jaar deed Koos onderzoek om hier een oplossing voor te vinden. "Zodoende heb ik de 'Groei'-methode ontwikkeld, waarmee de grote hoeveelheid licht op jaarbasis is om te zetten in een constante kwaliteit en duidelijke productieverhoging", vertelt Koos 't Hoen.



"Door middel van een presentatie licht ik mijn methode toe aan telers, excursiegroepen en teeltadviseurs. Op deze manier wil ik een discussie op gang brengen en een nieuwe kijk geven op de klimaatbeheersing en teeltwijze in de kas", vervolgt Koos. Zijn boodschap komt er op neer dat de telers de luchtramen 's middags dicht moeten houden en – afhankelijk van de stralingssom van de dag – de temperatuur op te laten lopen. Volgens 't Hoen kunnen telers hiermee een duidelijke meerproductie te behalen en de kwaliteit op niveau te houden. De presentatie 'De groei in de kas houden' kan op locatie zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd.



De presentatie van Koos is bedoeld voor de teelt van groenten, bloemen en planten, die zowel belicht als onbelicht in de grond of op substraten worden geteeld. Telers die de presentatie hebben gevolgd, zijn enthousiast. "Deze methode teelt veel gemakkelijker, zowel kwalitatief als productief", vertelt tomatenteler Ed van der Knaap van kwekerij 't Woudt. Dat beaamt collega-teler Theo Groenewegen. "Door het hele jaar met de methode te werken is er – zowel kwalitatief als productief - een betere balans in het gewas."

Voor meer informatie:
Koos 't Hoen
't Hoen Presentaties
Burgerweg 16a
3155 DB Maasland
Mob: 06-54628130
www.thoenpresentaties.nl