Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Philips ziet echte lichtrevolutie in led

Elektronicafabrikant Philips verwacht de echte revolutie op het gebied van verlichting in led-verlichting in plaats van de spaarlamp. Daarom heeft Philips de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in overnames van producenten die voor die led-revolutie van pas komen. In totaal werd voor 4 miljard euro aan bedrijven overgenomen.De spaarlamp is voor nu het product van de toekomst. Zeker nu de importheffing op de Chinese spaarlamp binnenkort van de baan is, zullen mensen waarschijnlijk eerder kiezen voor de spaarlamp.

De echte toekomst zit echter in led-verlichting. De led is gebaseerd op lichtgevende halfgeleiders en is nog zuiniger dan spaarlampen. Daarnaast bevat led geen kwik zoals bij de spaarlamp wel het geval is.Ook gaat led-verlichting langer mee en zijn er meer toepassingsmogelijkheden. Om in de toekomst een rol te spelen in led heeft Philips de afgelopen jaren de bedrijven Lumileds, Color Kinetics, TIR, Genlyte en het Belgische PLI overgenomen. Hoewel het nog even zal duren voor led-lampen betaalbaar zijn voor de consument, verwacht Philips veel van deze markt. Volgens Philips Lighting-topman Rudy Provoost zal de markt voor professionele led-verlichting de komende jaren jaarlijks toenemen met 30%.

Bron: Fem Business
Publicatiedatum: