Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
George Koopman:

"Dit jaar zijn er al 6 glastuinders aan het bouwen in Het Grootslag"

Tholen - Tussen Wervershoof en Andijk wordt momenteel het glastuinbouwgebied 'Het Grootslag' gebouwd (de eerste 70 hectare is al gerealiseerd). Het gebied in West-Friesland biedt voldoende ruimte aan telers die elders niet kunnen uitbreiden. "Het Grootslag ontwikkelt zich voorspoedig. De eerste zes ondernemers zijn aan het bouwen. De eerste kas is inmiddels glasdicht en ook is de aanleg van de riolering gestart", vertelt mede-directeur George Koopman van Het Grootslag.

Ook de aanbesteding van de inrichting van het gebied is inmiddels afgerond. De grond is voor 95% in eigendom en wordt ingericht volgens het ambitieuze inrichtingsplan op basis van glastuinbouw, natuur en recreatie. Aan het eind van het jaar zal de milieueffectenrapportage (MER) worden afgerond. Op basis daarvan wordt voor het hele gebied een vergunning verstrekt voor warmte- en koudeopslag in de ondergrond, zodat elk glastuinbouwbedrijf daar direct of op termijn gebruik van kan maken. Het glastuinbouwgebied is al bijna uitverkocht. "We zijn in gesprek over de laatste 2 percelen ter grootte van 35 hectare", zegt Koopman.

Voor meer informatie:
George Koopman
Het Grootslag BV
De Ruil 2
1693 HD Wervershoof
Tel: 06-15 178 097
Publicatiedatum: