Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laatste weblog Frank van Kleef

Nieuwe talenten

In week 18 van 2005 schreef ik mijn eerste weblog. Het doel was toen om de omwonende van Agriport A7 op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in hun nabije omgeving. Vanaf juni 2006 gingen de verhaaltjes voornamelijk over de bouw en over wat daarbij zoal komt kijken. Het was een goede manier om mijn verhaal kwijt te kunnen over de problemen die we tegenkwamen, maar ook over de leuke dingen. Later kwam de nadruk wat meer op wat er zoal op je afkomt in de tuinbouwsector. De laatste tijd was het een beetje zoeken naar onderwerpen. Aan de ene kant zijn er altijd onderwerpen genoeg, maar aan de andere kant heeft het ook geen zin om de zoveelste te zijn die zo nodig wat moet roepen over energie, kwaliteit of afzet.

De afgelopen weken heb ik genoten van de vakantietijd. Ik heb weer eens wat meer de tijd genomen voor mijn gezin en aan de reacties te merken was ik niet de enige die dat leuk vond. Dan ga je jezelf afvragen waarom je dat eigenlijk niet altijd doet en na een paar minuten heb je daarvoor tientallen redenen. Een heel aantal daarvan zijn duidelijk en zeker ook belangrijk. Maar voor sommige is dat wat minder duidelijk en daarvan vraag je jezelf dan af "waarom doe ik dit eigenlijk?" Het schrijven van een wekelijkse weblog is er daar één van.

Mijn weblog heeft zeker nut gehad om de mensen in de omgeving van het bedrijf te informeren over wat er ging gebeuren. Buitenstaanders kregen een stukje inzicht in het hoe en waarom van onze bedrijfsvoering en het was leuk om van een kassenbouwer te horen hoe hij in het weekend met de kinderen op schoot de weblog las om ze te laten zien hoe er over hem en zijn collega’s geschreven werd na een week van doorbulderen. Mijn mening over algemene zaken als energie, afzet en APO werd door sommige gedeeld en door andere verworpen. Al met al hoop ik dat ik af en toe mensen aan het denken heb gezet en dat het over het algemeen heeft bijgedragen tot een positieve beeldvorming over de glastuinbouw. Ik stop er mee en geef nu het spreekwoordelijke stokje graag door aan nieuwe talenten die zich geroepen voelen om hun mening met andere te delen.

Ik wil hierbij iedereen die de afgelopen drie jaar de moeite genomen heeft om af en toe, of misschien zelfs met grote regelmaat, mijn weblog te lezen, hartelijk danken voor zijn of haar interesse. Mocht het ooit zover komen dat ze mij thuis een beetje zat beginnen te worden of dat zich hele belangrijke onderwerpen aandienen waarover ik mijn mening graag met andere wil delen dan merken jullie dat vanzelf.

Frank van Kleef, Royal Pride Holland
Publicatiedatum: