Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KBB Holland breidt trostomatenareaal in Steenbergen met 8,5 hectare uit

Tholen – De bouw van de nieuwe kas van KBB Holland (Kwekerijen Bakker en Bouwman) in Steenbergen vordert gestaag. De kwekerij breidt haar huidige areaal trostomaten van 9,25 hectare met nog eens 8,5 hectare uit. "De bouw verloopt volgens schema", vertelt projectleider nieuwbouw Eric Goos. "We hebben alleen nog geen geldkistje met oude munten gevonden!"Eric is blij met de mogelijkheid om in Steenbergen het bedrijf uit te breiden. "Je staat tegenwoordig voor de keuze om af te haken of heel hard door te gaan. KBB Holland heeft voor het laatste gekozen, in combinatie met drie wkk's. Het is misschien jammer dat het nodig is, maar wij zijn blij met de mogelijkheid."Omdat er op de plaats van de nieuwbouw al een kas stond, leverde het vergunningentraject geen noemenswaardige problemen op. De locatie in Steenbergen is volgens Eric bijzonder geschikt. "We hebben hier ruimte om te bouwen en uit onderzoek blijkt dat we in deze hoek de meeste lichtopbrengst realiseren." De nieuwe locatie wordt met een corridor naar de huidige locatie verbonden. Alle producten worden ook naar de verpakkingshal van de huidige locatie vervoerd.


De huidige locatie

Eric omschrijft de nieuwe kas als een moderne, technische kas zonder tierelantijntjes. "Het wordt een vrij traditionele kas met een poothoogte van 5.90 meter met traditionele luchtramen en zonder gehard glas. Wel moest er een mantelbuis van 250 meter onder de bestaande kas worden geboord om de kabels voor de wkk te installeren. Dat was een heel karwei!"Momenteel wordt de grond onder de nieuwe kas geëgaliseerd. "Daar hadden we twee weken voor uitgetrokken. Ze konden één week eerder beginnen, maar die tijd hebben ze nodig gehad ook. Volgende week kunnen de lassers aan het werk", zegt Eric. Hij is er maar druk mee om het werk van de leveranciers op elkaar aan te laten sluiten. "Je moet vooraf zoveel mogelijk regelen en vastleggen en dat kost veel tijd. In week 48 willen we planten. Dan moet alles klaar zijn, maar natuurlijk gaat dat lukken!"


Eric's auto staat de laatste weken veelvuldig bij de bouw

Voor meer informatie:
Eric Goos
KBB Holland
Stierenweg 11
4651 PT Steenbergen
Tel: 0167-567977
Fax: 0167-567392
www.kbbholland.nl