Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21 augustus, 13.30 - 15.30 uur

Demonstratie sleepdoek en elektronische doppentester in Odoorn

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) zorgt in Drenthe voor de bereiding van veilig en duurzaam geproduceerd drinkwater. Omdat grondwater de bron is voor het drinkwater, is het belangrijk om het grondwater zo schoon mogelijk te houden. Door technische innovaties is ook op de landbouwbedrijven veel mogelijk. Een van die technische innovaties is de sleepdoek. WMD en Provincie Drenthe willen het gebruik van de sleepdoek door telers en loonwerkers in Drenthe stimuleren. Daarom heeft WMD aan CLM Onderzoek en Advies en DLV Plant gevraagd de sleepdoek te demonstreren.

Deze demonstratie vindt plaats op donderdag 21 augustus a.s. van 13.30 tot 15.30 uur op een perceel aan het Koedykje bij Odoorn. Het perceel is te bereiken door vanaf de rotonde in Klijndijk de Slenerweg in zuidwestelijke richting te volgen. Na het viaduct is de eerste weg links het Koedykje. Na ca. 1,5 km vindt u het perceel aan de linkerkant. De locatie wordt met bordjes aangegeven.

De sleepdoek zorgt voor een sterke vermindering van drift en gebruikers van het systeem geven aan een effectieve bespuiting uit te kunnen voeren met minder middel. Tijdens de demonstratie worden het spuitbeeld en de drift van de sleepdoek m.b.v. watergevoelig papier vergeleken met die van een gangbaar spuitsysteem.

Bovendien wordt een andere innovatie gedemonstreerd: een elektronische doppentester. Dit apparaat meet het debiet (l/s) van elke spuitdop. Versleten en verstopte doppen -die vaak niet zichtbaar zijn met het blote oog- kunnen met dit apparaat makkelijk worden opgespoord. En goede spuitdoppen leveren een beter spuitresultaat! Aanmelden kan bij Bert Huizinga (DLV Plant, 06 515 042 14).
De eerste drie telers die zich aanmelden, bieden we een gratis test van de spuitdoppen van hun veldspuit aan. 
Publicatiedatum: