Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vervallen toelatingen tijdelijk?

Gewasbeschermingsmiddelen Applaud en Rocket niet op Annex 1-lijst

Op de 20 mei j.l. is er besloten in EU-verband dat Applaud (buprofezin) niet op de Annex 1-lijst komt. Dit besluit moet formeel nog worden gepubliceerd. Dit wordt in september a.s. verwacht. Na dit besluit moeten de lidstaten de toelatingen op basis van deze werkzame stof in gaan trekken. Wanneer de toelating gaat vervallen en wat de opgebruiktermijn gaat worden is nog niet bekend. De basisfabrikant van Applaud verwacht snel de aanvullende data gereed te hebben, zodat het proces van herregistratie voor Annex-I via de snelle route vervolgd kan worden. Applaud past perfect in de geïntegreerde bestrijding van wittevlieg in de glastuinbouw, maar zal helaas een korte periode niet inzetbaar zijn.

Het meeldauwmiddel Rocket heeft het niet gehaald om op de Annex 1- list te komen.
Het CTGB moet voor Nederland nog bepalen wanneer de toelating gaat vervallen en wat de de opgebruiktermijn gaat worden. Triflumizool (Rocket) is niet op Annex-I geplaatst, maar met aanvullende data hoopt Certis Rocket snel te herregistreren. Rocket is een belangrijk product voor meeldauwbestrijding in o.a. komkommer en tomaat. Rocket zal een periode niet toepasbaar zijn, totdat de herregistratie een feit is.

Bron: Nieuwsbrief Horticoop
Publicatiedatum: