Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Brabant investeert 1,5 miljoen euro in luchtwassystemen

De provincie Noord-Brabant zet nog eens 1,5 miljoen euro extra in op de LNV-subsidieregeling voor gecombineerde luchtwassystemen. Zo kunnen nog meer Brabantse aanvragen gehonoreerd worden. Van 1 september tot 26 september 2008 stelt het ministerie van LNV de subsidieregeling voor gecombineerde luchtwassystemen open. LNV heeft daarvoor 3 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Brabant kent een forse belasting met ammoniak, geur en fijnstof. Vooral gecombineerde luchtwassystemen zijn bijzonder effectief gebleken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Door de toepassing van deze techniek worden de stalemissies volledig aangepakt en wordt in één keer meerdere stalemissies sterk teruggebracht. Niet alleen de provincie, maar ook veehouders zijn positief over deze techniek. Gecombineerde luchtwassystemen leveren voor de bedrijven die ermee werken voordelen op: niet alleen zorgen ze voor meer draagvlak bij de omgeving, ze voorkomen bovendien ook nog eens extra investeringen in de toekomst.
Publicatiedatum: