Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwsbrief Consumo, Syngenta Seeds

Kwaliteit paprikaras Consumo zeer goed

Graag willen wij u een overzicht geven van onze ervaringen met betrekking tot het ras Consumo. De afgelopen periode heeft Consumo een goede groeikracht getoond. De plantbelasting is opgelopen tot 40 vruchten/m2 of meer. Consumo laat zijn opbrengst potentieel zien en er is tot 2,5 kg meer geoogst dan andere rassen. Er is weinig neusrot geconstateerd en de kwaliteit van de vruchten wordt als zéér goed ervaren. In de periodes met warmere nachten wil het vruchtgewicht nog wel iets zakken maar waar rustig geteeld wordt, zijn vruchtgewichten van 150-170 gram gehaald.

Lichtcijfers
Hierbij de lichtcijfers van 2008 ten opzichte van 2007 en van het meerjarige gemiddelde:

Uit de lichtcijfers kunnen de volgende zaken afgeleid worden: In de weken 21 tot 24 (half mei tot half juni) waren de weersomstandigheden somber. De weken 24 tot 27 (half juni tot begin juli) waren zomers. Cumulatief gezien zitten we nog 5% boven vorig jaar. Tot half augustus kunnen we nog steeds veel instraling krijgen. De gemiddelde buitentemperatuur stijgt naarmate de zomer vordert. De hoeveelheid licht neemt af nu de langste dag voorbij is.

Vooruitblik

De maand juli is van zichzelf generatief. Hierin valt niet veel te sturen. Door meer vocht en temperatuur in augustus wordt de groei gestimuleerd. Consumo is generatief van zichzelf, als het mogelijk is streef naar een voornacht van 17 graden om de knoppen te behouden en om zetting te creëren. In donkere periodes kan een etmaaltemperatuur van 21-21,5 graden worden aangehouden. Bij zonnige dagen kan de etmaaltemperatuur naar 22-22,5 graden worden verhoogd. In de ochtend dient rustig naar de dagtemperatuur te worden opgestookt. Op het eind van de dag mag de temperatuur oplopen naar 25 graden om snelheid te behouden.

Als er sprake is van een vochtige, koude, lichtarme september maand realiseer dan een voldoende etmaal temperatuur die vooral op de dag gemaakt wordt. Deze dagtemperatuur kunnen we beinvloeden door middel van de ventilatietemperatuur en de minimum buistemperatuur hoger in te stellen. Gebruik daarbij de windzijde zo min mogelijk.
 
Publicatiedatum: