Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AID doet inval bij biochampignonbedrijf

De Algemene Inspectiedienst heeft deze week doorzoekingen verricht bij een champignonbedrijf in Gelderland. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf niet-biologische champignons heeft verkocht met een biologisch keurmerk. Justitie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen. Bij de inval is een deel van de administratie in beslag genomen. Aanleiding is een melding van keurmerkverlener stichting Skal. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een bedrijf in Zuilichem dat vorige week failliet werd verklaard, maar de AID wil dat niet bevestigen.

Het bedrijf was een van de grootste telers van biologische champignons in Nederland. De stichting Skal trok vorige maand tijdelijk het keurmerk in vanwege een onduidelijke administratie. De vergunningverlener kon niet garanderen dat de champignons van het bedrijf ook echt biologisch waren geteeld. Eerder raakte de eigenaar ook al in opspraak omdat hij volgens justitie in 2005 en 2006 ongeveer 400.000 kilo (goedkopere) gangbare champignons als (duurdere) biologische op de markt heeft gebracht. 
Publicatiedatum: