Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kropsla 42-21 RZ bewijst zijn betrouwbaarheid

Iets wat goed is, komt vroeg of laat altijd naar boven. Dit geldt ook voor het kropslaras 42-21 RZ. Introduceerden we deze nieuwkomer vorig jaar nog met enige voorzichtigheid, nu zeggen we volmondig: 42-21 RZ is een betrouwbaar ras voor één van de moeilijkste teeltperiodes. Deze nieuwkomer is oogstzeker in herfst en winter en combineert dit met snelheid en stevigheid. Vooral in de herfst bij afnemend licht, presteert 42-21 RZ opvallend goed. Ook wanneer deze energiezuiniger geteeld wordt.

Het oogsttraject van 42-21 RZ loopt vanaf november tot half maart. Dat is een lange tijd om je te bewijzen. Zeker als er in dat teelttraject steeds zuiniger omgegaan wordt met energie. Juist hier kwamen de extra kwaliteiten van dit ras naar voren. Ook al werd er zuinig gestookt, 42-21 RZ bleef doorgroeien. En dat is een belangrijk voordeel bij de nog steeds stijgende gasprijs. Een plantgetal van 13 à 16 planten per m² geeft deze sla voldoende kans van slagen. Plantafstand is wel afhankelijk van teeltseizoen en beoogt oogstgewicht. 42-21 RZ kan geoogst worden voor het zware segment.

De omvang is voldoende om een goede kistvulling te verwezenlijken. De resultaten van vorig seizoen lieten tevens zien dat 42-21 RZ zeer betrouwbaar is op onder- en bovenkant. Hier hebben we extra op gecontroleerd om niet verrast te worden in de toekomst. Het telen van 42-21 RZ in de winterperiode schept extra mogelijkheden
om de kostprijs binnen de perken te houden. Dit is belangrijk omdat veel slatelers vooraf niet weten wat hun product zal opleveren. Natuurlijk kan dit ras ook een snelle teelt verdragen. Meestal zal 42-21 RZ dan een iets grotere omvang krijgen. Zijn stevige onderkant zorgt voor een goed eindgewicht doordat er weinig af hoeft. Zeker afgelopen winter bleek dit een extra pluspunt, al was de smetdruk toen
door de klimaatsomstandigheden wel wat minder. 42-21 RZ is resistent tegen Bremia-fysio’s 1-25.

Raseigenschappen 42-21 RZ
• Snelle groeier ook bij wat lagere temperatuur
• Goede kwaliteit
• Met sterke boven- en onderkant
• Mooi gesloten broek
• Bl: 1-25 + Pb

Bron: Seeds & Services Kasteelt, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: