Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TJW voldoet aan verwachtingspatroon van haar leden

Anneke Gossen heeft voor haar afstudeerscriptie aan de opleiding Commercieel Communicatiemanagement aan Hogeschool Schoevers onderzoek verricht onder de leden van Tuinbouw Jongeren Westland. De centrale vraagstelling was; "Hoe kan het bestuur van TJW aan het verwachtingspatroon van haar leden voldoen?" Om hier een goed antwoord op te geven heeft zij naast een gedegen onderzoek een enquête onder de leden gehouden. Om een betrouwbaar onderzoek op te leveren heeft zij 60 van de 285 leden van TJW geïnterviewd.


Anneke Gossen, de schrijver van het rapport en Maurice van Leeuwen die haar heeft begeleid gedurende dit onderzoek namens TJW.


De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat 98%, ofwel 59 van de 60 leden aangaven tevreden te zijn over het huidige beleid van het bestuur van TJW. Zij waarderen het huidige beleid van het bestuur met een 7,6! Andere interessante bevindingen zijn dat veruit de meeste nieuwe leden via mond-tot-mond reclame zich aanmelden. Verder is gebleken dat 50% van de leden regelmatig op bijeenkomsten en excursies te vinden zijn. Ook is duidelijk geworden dat er 18 personen van de in totaal 60 geïnterviewde mensen bereid zijn een meer actieve rol te gaan spelen binnen de organisatie. De leden verwachten met name informatie en kennis te ontvangen en uit te wisselen gedurende activiteiten. Daarnaast wordt het netwerken als belangrijk gewaardeerd.

Punten waarop TJW zich nog kan verbeteren zijn het meer actief houden van de website door middel van een zeer actuele volle agenda en een forum om te discussiëren. Het segmenteren van het ledenbestand en daarmee gerichter communiceren naar en met de leden. Ook kan er nog veel bereikt worden door de organisatie naar buiten toe duidelijker te profileren als belangenbehartiger. Ook is inmiddels duidelijk dat veruit de meeste leden het liefste benaderd worden via de e-mail.
Publicatiedatum: