Teelttip Spider (Enza Zaden):

Pas op met wisselvallig weer!

De productie loopt wat achter vergeleken met het vorige seizoen. Doordat het mooie weer dit jaar later kwam dan vorig jaar komt de productie trager op gang. Dat beeld zien we bij alle gewassen terug. Het derde zetsel is nu afgeoogst en de eerste vruchten van het nieuwe zetsel dienen zich aan. Spider blijft goed geblokte vruchten geven met een mooie kleur en een sortering van overwegend 85 mm. Bij de meeste telers staan krachtige gewassen en door de bladbedekking zijn er weinig problemen met brandvlekken.

Inmiddels is de langste dag alweer voorbij en vanaf nu is groei houden meestal geen probleem. Vaak worden gewassen nu enkel vegetatiever. Scherm daarom alleen op generatieve gewassen. Bij voorkeur boven de 800 W instraling of bij scherpe weersovergangen. Te veel schermen leidt tot zwakheid.

Pas op met wisselvallig weer. Zeker bij onweersbuien als de luchtvochtigheid extreem hoog is. Probeer in dat geval met een minimum buis en een klein beetje lucht het vocht uit de kas te krijgen. Teel in de ochtend voldoende actief door een minimumbuis in te stellen van bv. 45 °C. Eventueel kan er gewerkt worden met de groeibuis. Voorkom in de nacht een vochtdeficit dat lager is dan 2 en zorg overdag voor voldoende luchtcirculatie in het gewas. Ventileer ’s morgens tijdig om vocht af te voeren maar pas op bij koudere nachten (grotere P-band instellen)Richttemperaturen zijn 17,0 °C voornacht, 19 °C nanacht en 20,5 °C dag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven