Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bindsla 41-93 RZ is een goede aanvulling op de hoofdrassen

De markt voor bindsla in de Benelux groeit. Heel logisch eigenlijk, want bindsla is prima houdbaar en vanwege de inhoudsstoffen ook erg gezond. Rijk Zwaan speelt in op deze groei door continu nieuwe rassen te veredelen. Met 41-93 RZ presenteren we voor de kasteelt een goede aanvulling op hoofdrassen Claudius RZ en Maximus RZ.

41-93 RZ is een degelijk ras met stevig blad. Het blad is grover en groter dan bij Claudius en iets minder donkergroen van kleur. De vorm van het blad is prima en de bladstand mooi opgericht. Daarnaast is dit ras ook zeer sterk tegen draaien van de bladeren. Andere pluspunten zijn: sterk op rand en schot en zeer sterk op geel blad. In hartje winter kan 41-93 RZ zeer traag groeien, maar na de kortste dag is de doorgroei over het algemeen beter dan van Claudius. Daarnaast is deze nieuwkomer resistent tegen groene slaluis (Nr).Resistentiepatroon: Bl: 1-20,22-25+Nr.
Zaaiperiode: 20 augustus tot 15 maart
Oogstperiode: 1 november tot 1 juni

Bron: Seeds & Services Kasteelten, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: