"Teelttip Derby, De Ruiter Seeds"

Flink bont oogsten heeft de voorkeur

Het weertype voor de komende week, gemiddelde temperaturen afgewisseld met een paar zeer warme dagen en kans op stevige regen -of onweersbuien, is heel herkenbaar voor de tijd van het jaar. De auto is ook weer iedere morgen flink beslagen van het vocht, de ruitenwisser moet een paar keer gaan om weer zicht te krijgen door de voorruit. Kortom, zorg voor voldoende activiteit in de morgenuren, de minimumbuis van 40-45ºC blijft een belangrijke rol spelen. Traject lichtverlaging buis helemaal weg kan tussen 175-350 Watt.Watermanagement
Ja, het is duidelijk dat er meer vocht in de lucht zit, houd hier rekening mee
met uw watermanagement. Een goed groeiend gewas wat door stevige regen -of onweersbuien in de verdamping wordt stilgezet, maakt het kwetsbaar voor kopscheuren. Adequaat reageren met de watergift voorkomt veel kwaliteitsproblemen. Bij de combinatie onweer en stortbuien kunnen we de unit tijdelijk gewoon uitzetten. De druppel EC in de ochtenduren kunnen we richting 2,8 tot 3,0 instellen, als de mat maar niet te veel boven de 3,0 EC uitstijgt. Het streefcijfer voor chloor graag tussen 2-3 moll in de mat houden.

Productie en kwaliteit

De producties liggen op een goed niveau en de kwaliteit is gewoon goed. Ook
de goede houdbaarheidcijfers zijn een belangrijk aspect in de gebruikswaarde
beoordeling. De oogstfrequentie: minimaal 1,5 x rond per week. Kwaliteit moet voorop staan, flink bont oogsten in deze tijd van het jaar heeft de voorkeur. Snel terug komen met oogsten is niet alleen goed voor de kwaliteit, maar ook
voor groei en zetting. De gewassen staan gemiddeld goed in balans, er is voldoende groei en dat moet ook. In de maand juli gaan de omstandigheden voor meer groei toenemen. We zullen daardoor gewassen die naar de vegetatieve kant staan meer generatief moeten sturen. Bij toename in verschil gerealiseerde dag -en nachttemperatuur is er een toename in generatieve sturing.

Tip

Pas op dat de dagtemperatuur in de middag niet te ver doortikt, omdat de ventilatielijn te hoog staat ingesteld. De overgangen van bewolkt naar helder weer, momenten met hoge instraling, zijn best groot. Succes met uw teelt!

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven