Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meerderheidsbelang verkocht aan ABN Amro Participaties en H2 Equity Partners

Van der Most doet Evenementenhallen Gorinchem en Hardenberg van de hand

Hennie van der Most, onder meer bekend van het Duitse pretpark Kernwasser Wunderland, doet een stapje terug. De Twentse ondernemer heeft en meerderheidsbelang in Evenementenhal Holding verkocht aan de investeerders ABN Amro Participaties en H2 Equity Partners. Van der Most houdt een minderheid van de aandelen. Van der Most is in de tuinbouwwereld een bekend begrip door de Tuinbouwrelatiedagen die in de Evenementenhallen van Hardenberg, Gorinchem en voorheen in Rijswijk werden gehouden.

Evenementenhal Holding, eigenaar en exploitant van evenementencomplexen in Hardenberg en Gorinchem, zet jaarlijks ruim 30 miljoen euro om en claimt marktleider te zijn op het gebied van de organisatie van regionale beurzen. Over de winstgevendheid wil het bedrijf niets zeggen, net zo min als over de prijs die ABN Amro Participaties en H2 Equity Partners voor het meerderheidsbelang hebben betaald. De twee nieuwe investeerders hebben zich voorgenomen Evenementenhal Holding de komende jaren uit te bouwen. Dat betekent een versterking van de huidige all-informule en de mogelijke aankoop van een complex in Belgiƫ of Duitsland, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Evenementenhal Holding werd in 1994 gestart door Herman van der Most, de broer van Hennie. De onderneming startte met een hal in Hardenberg. In 2004 verwierf Van der Most Beheer (de holding van Hennie) een tweede hal in Gorinchem. Een derde hal in Rijswijk werd geen succes en sluit binnenkort de deuren, ondanks een investering van 5 miljoen euro die Hennie Van der Most deed om het pand te moderniseren. Onder de naam Expo Rijswijk proberen twee oud-werknemers in september een doorstart te maken.

Bron: Zibb.nl
Publicatiedatum: