Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stap verder dan Chavez in Venezuela"

TJW hekelt eenzijdige besluitvorming Waterplan Westland

In de bestuursvergadering van 23 juni j.l. is het voltallige bestuur door enkele leden van het bestuur van TJW op de hoogte gesteld van de desastreuze plannen van onze eigen gemeente en het Hoogheemraadschap Delfland. Het besluit waar uiterlijk tot donderdag 26 juni bezwaar tegen kan worden gemaakt lijkt, bij doorgang de nekslag te worden voor de glastuinbouw in het Westland.

Het B&W van Westland dat zich graag presenteert als de vertegenwoordigers en steunpilaren van de totale Nederlandse glastuinbouw probeert nu voor ongeveer € 160.000.000,- (ja zegge honderdzestigmiljoen euro) aan privé eigendommen domweg te confisqueren van de glastuinbouw binnen het Westland.

Letterlijk staat in de stukken dat de gemeente wil dat de tuinders hun grond gratis ter beschikking stellen. Het gaat dan wel om 160 hectare! Het gratis ter beschikbaar stellen is dan natuurlijk ook uiteraard van de zotte. De kosten komen op deze wijze volledig ten laste van de glastuinbouwondernemers. Ongeveer 6 maanden geleden sprak iedereen nog schande van Chavez die (delen van) bedrijven verplicht onteigende en aan de staat toekende. Chavez was echter wel zo correct dat hij die bedrijven wel hiervoor betaalde. Nu wil onze eigen gemeente een stap verder dan Chavez in Venezuela gaan. Dat is iets wat geen doorgang mag krijgen.

Tuinbouw Jongeren Westland ondersteunt dan ook het initiatief om bezwaar te maken tegen dit plan middels een oproep aan haar leden. Het bestuur van TJW heeft haar leden gevraagd om een opgesteld bezwaarschrift te ondertekenen en inaar het college van B&W te sturen.

Bron: Bestuur Tuinbouw Jongeren Westland
Publicatiedatum: