Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regionale gastransporttarieven worden fors lager

De gastransporttarieven gaan dit jaar en tot 2010 fors omlaag. Dat scheelt een gemiddeld glastuinbouwbedrijf zo'n 600 euro per hectare. Dit blijkt uit de tariefsvoorstellen die de regionale netbeheerder hebben gedaan aan de NMa. De verlaging is een reactie op het onderzoek van de Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) in 2006 naar de overwinsten van de energiebedrijven. Daarin werden de overwinsten bevestigd. LTO Glaskracht en het PT pleitten daarna voor lagere gastransporttarieven. "Daar lijkt nu dus gehoor aan te worden gegeven", aldus Rob van der Valk, energiedeskundige van LTO Glaskracht.

Volgens hem scheelt de verlaging een bedrijf gemiddeld 600 euro per hectare. "Dat is een kleine meevaller in deze tijd waarin de gaskosten zo hoog zijn, maar het is er wel één." De tariefsverlaging is overigens nog niet definitief. Uiterlijk 1 juli zal de NMa de tarieven definitief vaststellen. De tarieven door de landelijk gastransport van GTS veranderen niet.

Bron: Het Hele Westland
Publicatiedatum: