Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Milieudefensie wil dat Verburg EC-voorstel over gewasbescherming steunt

Op 23 juni werd in de Europese Landbouwraad in Brussel gestemd over regels rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De Europese Commissie heeft voorgesteld de meest schadelijke bestrijdingsmiddelen uit de voedselketen te weren. Het gaat hierbij om 23 stoffen die mogelijk kankerverwekkend zijn, erfelijke afwijkingen of onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken of hormoonverstorend zijn. Minister Verburg van LNV wil geen steun geven aan dit voorstel. Via een website van Milieudefensie hebben 8185 Nederlanders een oproep gedaan aan de minister om dat wel te doen.

Door een verbod op het gebruik van de 23 stoffen zou 5% van de middelen die in Europa toegelaten zijn verdwijnen, meldt Milieudefensie. Het Europees Parlement steunt de voorstellen van de Europese Commissie wel.

Via de website www.pesticidewatch.eu hebben 8185 mensen gereageerd, die de minister vroegen om vóór het weren van de bestrijdingsmiddelen te stemmen. Ook in andere Europese landen hebben duizenden mensen een oproep verstuurd naar hun minister.

Minister Verburg wil alléén stoffen verbieden die mogelijk erfelijke afwijkingen kunnen veroorzaken. Deze afzwakking van het voorstel van de Europese Commissie is in strijd met pleidooien van wetenschappers die pleiten voor betere bescherming van mens en milieu tegen de blootstelling aan bestrijdingsmiddelen, stelt Milieudefensie.

Bron: Milieudefensie
Publicatiedatum: