Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telen met Toekomst zoekt partners om te komen tot een duurzamere sluitkoolteelt

Er worden allerlei maatregelen getroffen om te komen tot een steeds duurzamere teelt van sluitkool. Zo heeft de zaadcoating er toe bijgedragen dat er een zeer forse daling van het gebruik aan insecticiden is gerealiseerd. Het snel onderwerken van de gewasresten draagt bij tot een beperking van de druk aan schimmels en insecten. Dit zijn maatregelen die inmiddels door iedereen worden uitgevoerd. Bij nieuwe maatregelen of bij maatregelen die weinig worden toegepast, is het goed om elkaar te informeren.

Heeft u idee├źn of vragen dan kunt u daarmee de projectgroep 'Telen met toekomst' benaderen. Wij kunnen niet altijd de problemen direct oplossen, maar we proberen in samenwerking met andere partijen te komen tot een praktische toepassing, die kan bijdragen aan een duurzame teelt zowel op het sluitkoolveld als daar rond omheen.

Er lopen op dit moment contacten met de waterschappen om in beeld te krijgen waar problemen naar oppervlaktewateren liggen. De afgelopen jaren heeft geleerd dat we in samenwerking kunnen komen tot een lagere belasting van water zonder dat daar harde verboden van belastende middelen uit volgen. We houden u graag op de hoogte van de vorderingen en resultaten. Het nieuwe 'Telen met toekomst' wil samen met anderen komen tot een steeds duurzamere teelt.

Bron: H. Pijnenburg, Telen met toekomst
Publicatiedatum: