Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meer van Hint:

"Gebruik van duurzame energie is een must"

Tholen - Hint uit Berkel en Rodenrijs bouwt elektrotechnische installaties voor de glastuinbouwsector. Daar hebben ze het druk mee. Momenteel bouwen ze hun eerste installatie voor ondergrondse WKO (Warmte- en Koude Opslag). De schakelpanelen worden nu samengesteld. Binnenkort is dit project van Hint afgerond. De volgende projecten liggen dan al te wachten.Henk van der Meer vindt dat er rekening gehouden moet worden dat deze hoge energieprijzen toekomst zullen zijn. Dat is niet acceptabel. "Dus is een must om nieuwe kassen met duurzame energie te gebruiken”, aldus Henk. Deze kostbare voorzieningen zijn rendabel door de hoge gasprijzen. "Als teler moet je je daarvoor wapenen. Je hebt geen keuze", zegt hij. Wkk’s ziet hij ook als een vorm van duurzame energie. De tuinder gebruikt 100% van de opgewekte energie; het overschot wordt immers verkocht. Een elektriciteitscentrale loost meestal de warmtecomponent van de vrijgekomen energie. Het rendement staat daarmee in schril contrast met de energieopwekking in de tuinbouw. De Nederlandse glastuinbouwsector wordt een steeds belangrijkere energieleverancier.

Verder verwacht Henk dat de installaties in de toekomst steeds complexer zullen worden. Goed geschoold personeel is een absolute vereiste. Hij houdt zijn oren en ogen open om goede mensen aan te kunnen nemen.

Voor meer informatie:
Henk van der Meer
Hint Installatietechniek
Ranonkelweg 8-10
2650 AE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5119066
Fax: 010-5117796
www.hint-it.nl