Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers leiden werknemers liever zelf op

Meer dan 50% van de tuinbouwondernemers leidt liever 'niet-groengeschoolde' werknemers op dan dat ze op zoek gaan naar mensen met een groene opleiding. Dat blijkt uit een enquĂȘte van het Productschap Tuinbouw. Twee derde van de ondernemers geeft desondanks aan dat er wel behoefte blijft aan werknemers met een groene opleiding. De tendens is echter dat een groene opleiding niet veel jongeren aanspreekt.

Volgens de ondernemers ligt de verantwoordelijkheid om meer leerlingen te interesseren in het groen en de tuinbouw vooral bij de scholen en bij de branche-organisaties. Zo'n 40% van de ondernemers geeft aan dat ze ook zelf dingen kunnen doen om de sector meer aantrekkelijk te maken voor leerlingen. Deze ondernemers stellen hun bedrijf open voor bezoek, hebben contact met de AOC's en stimuleren hun eigen vakantiekrachten om voor een groene opleiding te kiezen.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Publicatiedatum: