Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer aansluitcapaciteit voor teruglevering wkk's glastuinders transformatorstation

Eneco NetBeheer nam 12 juni officieel het transformatorstation Berkel III in de regio Oostland (Zuid-Holland) in gebruik. Met de netverzwaring kunnen alle telers in het gebied van de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp uiterlijk 1 januari 2009 worden aangesloten voor de teruglevering van wkk-installaties.

In het nieuwe transformatorhuis wordt driemaal 22,5 MegaVolt Ampère aangesloten op het net. In totaal gaat het om 70 aansluitingen met aan wkk-vermogen 147 MegaVolt Ampère. Er zijn 24 aansluitingen van wkk-installaties gerealiseerd. wkk's produceren naast warmte ook elektriciteit.

De opgewekte elektriciteit wordt voor een deel door de tuinders zelf gebruikt voor het belichten van de gewassen. De elektriciteit die niet door de tuinder wordt gebruikt, wordt terug geleverd op het net van Eneco NetBeheer. Ook wanneer de glastuinders niet belichten en de kilowatt-prijs gunstig is, worden de wkk's ingezet en wordt alle opgewekte elektrische energie teruggeleverd op het net. Deze ontwikkeling is zo snel gegaan dat de transportcapaciteit van het elektriciteitsnet in de regio niet meer toereikend was om de totaal terug geleverde elektrische energie te transporteren. In de regio waar het nieuwe transfomatorhuis staat zijn veel glastuinders gevestigd en worden nog steeds nieuwe gebieden voor de glastuinders ontwikkeld.

Nieuwe naam

Per 1 juli 2008 gaat Eneco NetBeheer verder onder de naam Stedin. Stedin zorgt voor het transport van gas en elektriciteit in de Randstad naar bijna twee miljoen particuliere, zakelijke en overheidsklanten.
Publicatiedatum: