Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jongeren vinden vriendelijke werkgever belangrijk

Tuinbouwbedrijven hebben moeite om aan vakantiewerkers te komen

Werkgevers moeten dit jaar vechten om vakantiekrachten. Het aanbod aan banen is zo groot dat jongeren kunnen kiezen. Bedrijven trekken alles uit de kast om op te vallen.
Het actief werven van vakantiekrachten op straat komt op, signaleert MKB Nederland, de werkgeversorganisatie in het midden- en kleinbedrijf. Ook onderscheiden bedrijven zich door te pochen met leuke bedrijfsfeesten, lekkers bij de lunch en een betere betaling, signaleert CNV Jongeren. Zelf blijken de jongeren vooral een vriendelijke werkgever belangrijk te vinden.

Met name minder populaire sectoren als de land- en tuinbouw moeten hun best doen aan vakantiewerkers te komen. En MKB-bedrijven willen nogal eens laat beginnen met het zoeken van vakantiekrachten. Volgens onderzoek van StudentenWerk maakt 67% van de managers zich zorgen over de gaten die vakantievierend personeel achterlaat.
Publicatiedatum: