Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Bergen Personeelsdiensten heeft opvolger op het oog

Tholen - Bas van Bergen zal het roer van Van Bergen Personeelsdiensten over een paar jaar overnemen van zijn vader, Frans. Ze kunnen goed vinden met elkaar, dus Frans heeft daar alle vertrouwen in. Bas kent de dynamiek van het bedrijf van huis uit, maar ook van zijn vorige werkkringen. Bas wordt niet in een keer in het diepe gegooid; de overgang zal geleidelijk verlopen.


Vader Frans en zoon Bas van Bergen

Frans van Bergen zit nu 15 jaar in het vak. Er zijn gemiddeld 290 uitzendkrachten aan het werk. Die hele organisatie en afhandeling wordt uitgevoerd door 7 mensen. Van Bergen Personeelsdiensten richt zich voornamelijk op de regionale markt. Het bijzondere aan dit uitzendbureau is dat er gebruik wordt gemaakt van een weekplanning in plaats van een dagplanning. "Dat biedt zekerheid voor zowel de uitzendkracht als opdrachtgever".

Gemiddeld werkt een uitzendkracht 6 jaar bij Van Bergen. Nieuwe uitzendkrachten worden altijd bij een groepje 'oude rotten' geplaatst. Deze laatste kennen de regels en spreken vaak een mondje Engels, Duits en/of Nederlands. "Dat maakt de communicatie een stuk eenvoudiger", zegt Bas. Het mooie van het vak vindt Bas de contacten met alle partijen. Als uitzendbureau heb je natuurlijk te maken met opdrachtgevers en uitzendkrachten, maar ook met de sociale instellingen. "Het werk in de verschillende disciplines maken interessant".

Momenteel worden voornamelijk Polen ingezet voor het werk in de glastuinbouw, maar zodra het makkelijker is om tewerkstellingsvergunning te kunnen regelen voor Bulgaren en Roemenen, zal het percentage Poolse medewerkers zeker dalen. De verwachting is dat Polen terug zullen keren naar hun eigen land, omdat daar de economie beter gaat draaien en er meer werk is. Roemenen en Bulgaren nemen de rol over.

Voor meer informatie:
Frans van Bergen
Van Bergen Personeelsdiensten
Rijpstraat 24
3151 BV Hoek van Holland
Tel: 0174-383300
Fax: 0174-383887
www.vanbergenpersoneelsdiensten.nl