Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor telers die het rendement willen verhogen

Satellieten voor nauwkeurige gewasinformatie van vollegrondsgroente

Basfood uit Eindhoven levert actuele gewasinformatie voor de agro-food sector op basis van satellietbeelden. De informatie is accuraat, gedetailleerd, op tijd, en betrouwbaar. Hoogwaardige technologie verwerkt de beelden tot onmisbare informatie voor moderne agro-food bedrijfsprocessen. Basfood biedt als enige in de wereld groeiparameters en opbrengstinformatie in absolute eenheden, zoals kg/ha, beschikbaar tijdens het groeiseizoen.


Mijnakker.nl

Op www.mijnakker.nl kunt u op eenvoudige wijze uw akkers intekenen op een kaart en over de meest actuele groei-informatie van het gewas beschikken. Standaard worden 10 groeiparameters geleverd die 1 keer per maand worden ververst. Dit zijn:
  • neerslagoverschot (of tekort)
  • bodemvocht
  • verdamping (actuele verdamping, referentie verdamping, verdampingstekort)
  • stikstof (aanwezig stikstof in het gewas, stikstof concentratie in bovenste bladlaag)
  • biomassaproductie
  • bladerindex
  • vegetatie-index
Dit standaardpakket kost u slechts € 12,50 per ha, voor het hele groeiseizoen! U bepaalt zelf of u deze frequentie verhoogt naar tweewekelijks of wekelijks. Daarnaast kunnen voor aardappels, granen en bieten opbrengstgegevens worden besteld. Van aardappels is het actuele droge stof gehalte beschikbaar. Mijnakker.nl is beschikbaar in Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland. Op de website vindt u de exacte grenzen.

Het verkrijgen van de gegevens van uw gewassen is eenvoudig: ga naar www.mijnakker.nl en meld u aan. U kunt direct daarna aan de slag met het intekenen van uw percelen op een foto van uw werkgebied. Zodra u een akker definitief maakt krijgt u direct de gegevens te zien, ook alle metingen die vanaf half april zijn gedaan. Iedereen die zich voor 31 juli aanmeldt krijgt € 20 aanmeldingskorting. De eerste 1,5 ha zijn dus gratis!

Bron: Edward van de Pol, Basfood
Publicatiedatum: