Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wethouder start opwaardering wegenstelsel glastuinbouwgebied Koekoekspolder

Met het leggen van de laatste hand aan een puinbaan geeft wethouder M.M. Markusse het startsein voor de wegwerkzaamheden in de Koekoekspolder. Dit en volgend jaar wordt er in de Koekoek volop gewerkt aan een ingrijpende renovatie van het wegennetwerk.Deze werkzaamheden vloeien voort uit de samenwerkingsovereenkomst met de Ontwikkelings Maatschappij Koekoekspolder (OMK). Deze publiekprivate samenwerking van de gemeente Kampen, Grontmij en LTO Noord heeft zich ten doel gesteld de koekoekspolder verder te vormen tot een duurzaam glastuinbouwgebied dat volop ruimte biedt aan opschalende lokale ondernemers en aan bedrijven van elders die een herplaatsingslocatie zoeken.

De OMK voert deze opdracht uit op vier terreinen:
  • Kopen, bijeenvoegen en uitgeven van kavels op moderne schaalgrootte.
  • Investeren in ondergrondse infrastructuur (o.a. gas- en electranetwerken).
  • Investeren in de wegen infrastructuur om de ontsluiting en veiligheid te optimaliseren.
  • Zorgdragen voor een optimale gebiedsinrichting (wateropvang; groeninpassing e.d.)
Dat de Koekoekspolder een interessant gebied is voor tuinders is de afgelopen jaren wel gebleken. Zelfs tijdens de voorbereiding van de plannen wisten veel bedrijven de weg naar het gebied al te vinden. In het gebied zijn zeer moderne glastuinbouwbedrijven gevestigd die een belangrijke bijdrage leveren aan de regionale werkgelegenheid en duurzame energieproductie.

De officiële handeling vindt plaats op het kruispunt Oudendijk, Parallelweg, Tuindersweg, Koekoekweg op maandag 9 Juni om 14.00 uur. U bent welkom vanaf 13.30 uur. Voor de pers zijn informatiemappen ter plaatse aanwezig. Meer informatie: André Rotteveel, M 06-205 982 69.
Publicatiedatum: