Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark de Bock van RTS Project:

“De overheid jaagt de glastuinbouw het land uit”

Tholen - Overheden maken het ondernemers lastig om goed ondernemer te zijn. Er worden (te) veel regels opgelegd waar de telers zich aan moeten houden. "Dit staat soms goed ondernemerschap in de weg. En dat is jammer, want daarmee speel je de buitenlandse concurrentie in de kaart. Als ik teler was zou ik er ernstig aan denken om in het buitenland mijn bedrijf voort te zetten", aldus Mark de Bock van RTS Project.


Directeur Mark de Bock van RTS Project

RTS Project uit Maasbree verkoopt weeg-, meet- en regelapparatuurpadregistratie-systemen, onder andere voor de glastuinbouw. RTS ontwikkelt de producten zelf en probeert daarin innovatief te zijn."Momenteel is het bedrijf bezig met het uitdenken van planningssoftware vanpersoneel die dan vervolgens gekoppeld gaat worden op depadregistratie. Een mooie uitdaging want er is veel behoefte aan", aldusMark de Bock. Over 10 jaar verwacht hijzelf ook in het buitenland te wonen en daareen vestiging te hebben. De vestiging in Nederland zal blijven, maar deoriëntatie op het buitenland gaat door.

Mark begrijpt niet dat sommige nieuwe glastuinbouwgebieden overtekend worden. Hij verwacht dat de toekomst er in het buitenland een stuk rooskleuriger uit ziet. "Daar waar de zon schijnt, wordt er minder gas gestookt. En daar waar de overheidsbemoeienis minder is, zijn ondernemers vrij om economische beslissingen te nemen", aldus Mark. Hij vindt het jammer dat er steeds minder via de veilingen wordt verkocht. "Supermarkten hebben grote invloed op het prijsniveau. Zij hebben één doel; een zo laag mogelijk inkoopprijs. De teler is daar niet bij gebaat. De veilingen hanteerden in ieder geval nog gegarandeerde bodemprijzen!"

Voor meer informatie:
Mark de Bock
RTS Project
Industrieterrein De Schor, Voltaweg 14
5993 SE Maasbree
Tel: 077-3240442
Fax: 077-3230043
www.rtsproject.nl