Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Komkommerteler Frank van Lipzig blij met KOLI-systeem van Koat

Koat presenteert nieuwe machines tijdens Horti Fair

Tholen - Koat produceert oogstwagens, losinstallaties, sorteersystemen, kleinpak- en palletiseersystemen voor de verwerking van aubergines, komkommers, (tros)tomaten en paprika's. Er wordt momenteel gewerkt aan nieuwe producten voor gewasverzorging en kleinverpakking, maar ook aan de doorontwikkeling van oogst- en palletiseersystemen voor trostomaten en paprika’s. Op de Horti Fair worden die gepresenteerd. "We houden het nog even spannend", zegt René de Jonge van Koat.


René de Jonge

Sinds februari draait het KOLI-systeem (Komkommer OnderLos Installatie) van Koat bij Frank van Lipzig uit Grubbenvorst. De komkommers worden daar geoogst in containers in plaats van in de bekende gele bakken. In een container passen 600 komkommers. De afmetingen van deze containers zijn 2m (lang) x 1 m (hoog) x 0,5 m (breed). Ze passen op het bestaande onderstel. Er hoeven dus geen rigoureuze technische aanpassingen uitgevoerd worden in een bestaande kas.


De machines worden uitgebreid getest voordat ze naar de klant gaan

Frank van Lipzig wilde in zijn nieuwe kas niet meer met de gele bakken werken. Hij verwachtte dat de oogst van komkommers toch ook zonder de handling van de gele bakken moest kunnen. Koat heeft deze wens technisch uitgewerkt. Het personeel van Frank was aanvankelijk sceptisch, maar zou nu niets anders meer willen. "Het was een goede beslissing en ik zou het zo weer doen", aldus Frank van Lipzig.


Frank van Lipzig

Koat kan de vraag naar hun producten nauwelijks aan. Als ze meer geschoold personeel hadden, zouden ze de omzet kunnen verhogen. Momenteel draait er een wervingscampagne voor PLC-programmeurs, lassers, monteurs besturingstechniek en CAD-tekenaars. Er is ruimschoots plaats voor nieuwe collega’s.


De teken- en ontwerpafdeling

Voor meer informatie:
René de Jonge
Koat
Schoolstraat 19
5711 CP Someren
Tel: 0493-496130
Fax: 0493-492113