Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Der Gaag kiest voor HortiMaX en Montera

In Nieuwland het glastuinbouwgebied bij Luttelgeest in de Noord Oostpolder wordt druk gebouwd aan het nieuwe bedrijf van Van der Gaag. In de kas van 10 ha worden straks tomaten geteeld. Een MultiMa gaat hier het klimaat en de watergift regelen in 8 afdelingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van SensorTom voor vrucht temperatuurmeting en een PT-meter voor het infrarood meten van de planttemperatuur. Verder regelt de MultiMa met een pyrgeometer het schermdoek op nachtelijke uitstraling. Voor koeling wordt de kas uitgerust met ventilatoren die ook geschikt zijn voor nevelen.

Voor substraatmeting en het automatisch starten van gietbeurten zal Van der Gaag gebruik maken van de Newton 200 matweger. Het drainwater wordt veilig gemaakt voor hergebruik met de VitaLite 500. De installatie van dit project wordt verzorgt door Montera. Dit betreft zowel het elektrische als waterzijdige deel.

Bron: Nieuwsbrief HortiMax
Publicatiedatum: