Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weblog Frank van Kleef:

Een goede raad

Ik was vorige week met een aantal collega’s op bezoek bij Koppert Cress. Elke keer als ik Rob Baan en zijn collega’s een half uur gesproken heb, kan ik een week niet slapen. Deze keer heb ik er 3 uur gezeten dus tel maar uit, nog vierenhalve week te gaan! Tijdens die uren, die ik ook gewoon maar niet naar bed ga, vraag ik mezelf af hoe het anders kan. Er blijkt geen draagvlak, om zelfs de simpelste dingen sectorbreed te doen. We moeten dus uitgaan van onze eigen kracht. Zelf manieren verzinnen om de consumenten duidelijk te maken dat zij veel meer moeten vertrouwen op de gezonde elementen in groenten en fruit, in plaats van zich voor laten liegen in reclames over wondermiddeltjes met de juiste elementen.

Nog even en de rioolwaterzuiveringen lopen vast omdat er teveel kunstmatig zink in het afvalwater zit. Dan kan de overheid weer een campagne starten om duidelijk te maken dat we dat beter niet kunnen gebruiken, net als met de vochtige toiletdoekjes. Met de komende zomer en de vele zonvakanties in aantocht, zou minister Ab Klink van het Ministerie van Volksgezondheid moeten zorgen dat tv-bazen aandacht besteden aan bijvoorbeeld een Engels onderzoek naar verbranding van de huid door UV-straling. In plaats van dat we zowel kinderen als volwassenen een minderwaardigheidscomplex laten oplopen bij de zoveelste onzinnige variant op Idols.

Het betreffende onderzoek toont aan dat bij de deelnemers aan het onderzoek, in de tweede test, de verbrandingsgraad met meer dan 60% was afgenomen ten opzichte van de eerste test. Tussen de 2 testen in hadden zij 40 dagen achter elkaar, elke dag 50 gram tomaten gegeten. Of er zou aandacht besteed kunnen worden aan de vele onderzoeken die aantonen dat de in tomaten aanwezige stof Lycopeen de kans op bepaalde vormen van kanker kan verkleinen (google maar eens op 'Lycopeen'). In plaats van dat we de onderzoeksresultaten laten ontkrachten door een professor die net niet slim genoeg is om te kunnen verklaren waardoor dit precies komt. Als je in het water springt, wordt je nat, hoeveel mensen lopen er nu op de aardbol die het ook maar iets interesseert wat de wetenschappelijke verklaring is van dat proces. Er zouden heel veel mensen verdrinken als we die onderbouwing eerst uit ons hoofd moesten leren voordat we leerde zwemmen.

De hele farma-industrie wil ons laten geloven dat we ouder worden dankzij de farma. En dat alleen omdat zij ooit een keer succes geboekt hebben door het uitvinden van penicilline. Natuurlijk heeft de farma gezorgd voor een paar goede dingen. Maar voor de rest geld dat je overal in de wereld waar je riolering en schoon drinkwater aanlegt en de mensen voldoende te eten geeft, de gemiddelde levensduur van mensen met tientallen jaren kan verlengen. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen in Oost-Duitsland kort na het vallen van de muur, veel gezonder waren dan in West-Duitsland. Als oorzaak is vastgesteld dat er in Oost- Duitsland veel meer groenten, gegeten werd.

Ik stop ermee om te proberen collega’s in te laten zien wat goed voor ons is. In plaats daarvan ga ik Rob Baan vragen of hij mij wil helpen de boodschap 'Een goede raad, Eet verse tomaat' naar de consument uit te dragen. Ik lig nu toch al wakker.

Bron: Royal Pride Holland, Frank van Kleef
Publicatiedatum: