Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nachttemperatuur verhogen bij warme dagen

Voor de meeste tomatengewassen kwam de zee aan licht van de afgelopen dagen mooi op tijd. In de (semi) gesloten kassen hebben de gewassen de warmte van de pinksterdagen goed kunnen hebben. Volgens teeltbegeleider Herbert Stolker deden de jonge planten bij Tas het de laatste dagen zelfs super. Het jonge gewas komt daar nu net boven de oude planten uit en kan de extra warmte heel goed hebben.

Stolker: "Bij Prominent is men een beetje gaan luchten, er was even angst dat de temperaturen te hoog zouden worden. Gelukkig gingen de ramen al weer gauw dicht, want eigenlijk was het niet nodig". Voor zowel in open als gesloten kassen was het prachtig tomatenweer. Een constante en regelmatige periode met steeds evenveel licht terwijl de wind uit de goede hoek kwam.

Leermoment voor de gesloten teelt

Stolker heeft de afgelopen dagen geleerd dat men na veel licht overdag in de gesloten kas de nachttemperatuur moet durven te verhogen. Immers ’s nachts moeten alle assimilaten worden getransporteerd. "Verhoog je de temperatuur niet dan krijg je zetmeelophoping met als gevolg het gevreesde krullen van het blad".

Bron: energiek2020.nu
Publicatiedatum: