Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelttip Careza, Enza Zaden

Door het lage vocht buiten moet er flink water worden gegeven!

Door het mooie lichte weer van de afgelopen weken is Careza behoorlijk sterk geworden. De tomaten komen er vlot vanaf; de productie zal de komende weken toe gaan nemen, mede ook omdat men tomaten van de extra stengel kan gaan oogsten.
Het vruchtgewicht zal toe gaan nemen omdat men de trossen oogst die onder betere lichtomstandigheden gezet en uitgegroeid zijn. De kwaliteit van de tomaten is prima.

Klimaat

Het voordeel van mooi weer in mei is dat het in de nacht vaak nog flink afkoelt. Als de gewassen wat te sterk staan kunnen we dit benutten door verschil tussen dag en nacht hoog te houden en hiermee de plant generatief te houden. De instellingen voor de temperatuur: dag 20, voornacht 15 (pas echt bij zon onder of erna) nanacht 17. Minimum buis in nanacht en ochtend van 40 a 45 graden om de plant goed actief te maken.

Ventilatie in de ochtend op 21 met mogelijk 0,5 graden op licht aftrek om temperatuur laag te houden, met de windzijde op 22. De ventilatietemperatuur voor de windzijde mag vanaf 15.00 uur naar 24 graden om toch wat extra snelheid te maken en om vocht te sparen. Het bijtellen van de ventilatietemperatuur kan men op lichtsom instellen; bijv. + 3 graden erbij als men tussen de 40 en 80% van het licht gehad heeft. Let bij het verhogen van het etmaal wel goed op de kop van de plant, hij hoeft niet nog sterker te worden dan hij al is maar ook niet zwakker.

Watergift

Door het lage vocht buiten moet er flink water worden gegeven; het gewas is zeer actief en verdampt veel water en ook in de avond loopt het vocht buiten de kas nog niet zo hoog op dus dat betekent dat men vrij lang moet doorgaan met druppelen.

Starten met watergeven 2 uur na zon op en stoppen 2 uur voor zon onder en dan minimaal 3 a 3,5 keer de straling geven, EC- gift 3 met – 0,3 op licht. De lichtdrempel moet wel voldoende hoog zijn zodat de EC van het druppelwater voor 10.30 en na 15.30 uur 3 is. Als de EC in de mat oploopt moet er meer water geven worden.
Publicatiedatum: