Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Testperiode nieuwe wkk van start

Jenbacher levert eerste 24-cilinder gasmotor aan Royal Pride Holland

Donderdag 8 mei is bij Royal PrideHolland in Middenmeer de eerste 24 cilinder Gasmotor ter wereldafgeleverd. De warmtekracht installatie van Jenbacher is de eerste inde nieuwe 624 serie die uitgeleverd is. Deze week volgt ook detweede. De motoren hebben een vermogen van 4 megawatt elektrisch perstuk en een rendement dat aanzienlijk hoger ligt dan de huidige 3megawatt motoren. Jenbacher gaat de beide motoren bij Royal PrideHolland uitgebreid testen en de prestaties nauwgezet volgen. Bij deintroductie van nieuwe producten wil Jenbacher er graag boven opzitten om de theorie aan de praktijk te toetsen. Zodra de testperiodenaar tevredenheid is afgerond kan de serieproductie van de nieuwemotor vrijgegeven worden.


Als de beide motoren in augustus inbedrijf gaan komt het totaal opgestelde elektrisch vermogen bij RoyalPride Holland daarmee op 35 megawatt. Dit is voldoende om 40.000huishoudens van elektriciteit te voorzien. De warmte die vrij komtbij de productie van elektriciteit met de warmtekrachtkoppelingen,wordt gebruikt om de kassen te verwarmen. Hiermee worden bij RoyalPride Holland jaarrond de lekkerste tomaatjes geproduceerd die overalverkrijgbaar zijn onder de namen SweetPearl (tros cherry tomaatjes);RedPearl (tros cocktail tomaatjes) en Bella Donna (grovetrostomaten).

Doordat de warmte wordt gebruikt voor de teelt is deproductie van elektriciteit met warmtekracht veel duurzamer dan dewanneer deze wordt geproduceerd door een grote centrale. Die koelende warmte weg op het water van rivieren en zee├źn. Naast dewarmte wordt ook het grootste deel van de Co2 die vrijkomt gebruiktvoor bemesting van het gewas, ook dit is duurzamer dan bij de grotecentrales waarbij alle Co2 direct de lucht wordt ingeblazen. Bij hettomaten bedrijf in Middenmeer worden de motoren zoveel mogelijkoverdag ingezet als de vraag naar elektriciteit en co2 het grootstis. De warmte die vrijkomt wordt opgeslagen in twee grote buffers vanelk 5000m3 en wordt vooral in de avond en nacht gebruikt om de kassente verwarmen.

Voor meer informatie:
Frank van Kleef
Royal Pride Holland
Wagenpad 12
1775 RJ Middenmeer
Tel: 0227-577400
Fax: 0227-577410
www.royalpride.nl

Publicatiedatum: