Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwbedrijf Van der Waal detacheert zelf Poolse medewerkers

Tholen – Sinds vorig jaar detacheert Tuinbouwbedrijf G.A. van der Waal in Ridderkerk zelf haar Poolse medewerkers. En dat bevalt eigenaar Gert van der Waal van de kropsla- en komkommerkwekerij uitstekend. "Het geeft een hoop administratieve rompslomp, maar je steekt er een hoop geld mee in je zak. Het enige wat ze willen is uren draaien. De Poolse medewerkers zijn natuurlijk ook afhankelijker van je, maar je krijgt ook meer binding met de mensen."



Jaarlijks wisselt de teler 2 teelten van sla af met de teelt van komkommers. Momenteel is het bedrijf druk met de oogst van de komkommers. Al enkele jaren teelt Gert het ras 'Sheila' van Rijk Zwaan. "De prijs trekt nu bij, we hopen voor langere tijd", zegt Gert. "Deze winter was de slaprijs erg slecht, maar we proberen toch maar door te gaan. De aanhouder wint tenslotte!"



De afzet van de komkommers en kropsla van Tuinbouwbedrijf van der Waal verloopt sinds 5 jaar via EMT/Witkamp in Poeldijk. "Onze strategie is erop gericht dat wij in de gaatjes kunnen vallen als de grote jongens aan het overplanten zijn, maar dat lukt niet altijd", vertelt Gert van der Waal. Die teelt zal ook de komende tijd met de Poolse medewerkers worden geklaard, verwacht de teler. Momenteel werken er 12 Poolse medewerkers op de kwekerij. "Zij willen alle mogelijke tijden werken. We kunnen er zat krijgen. Ik ben dik tevreden over deze constructie!"



Voor meer informatie:
Gert van der Waal
Tuinbouwbedrijf G.A. Van der Waal
Rijkstraatweg 100
2988 BK Ridderkerk
Tel: 0180-426867
Fax: 0180-436542