Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HPW krijt de eerste groentenkassen van het nieuwe jaar

Tholen - HPW is weer begonnen met het krijten van de groentenkassen. Ze hopen op een goed jaar. Vorig jaar was de warme maand april nog te vroeg om te krijten en daarna is het niet echt warm meer geweest. Dat was een extreem jaar. HPW kan in korte tijd heel wat kassen krijten. Ze hebben 4 spuitmachines die de kassen kunnen behandelen. In totaliteit hebben ze een krijtcapaciteit van 30 ha per dag. "Eerlijk gezegd ben ik daar wel een beetje 'groos' op", zegt Gert-Jan van Hattem.


Deze spuitmachine werkt op kapmaat 4,80 m

Samen met Wim Poot van Poot Kasdekreiniging uit Maasdijk is Gert-Jan in 2005 begonnen met het krijtbedrijf HPW. Dat ging goed en inmiddels hebben ze samen 4 spuitmachines (kapmaat 4 m (2x), 4,27 m en 4,80 m). De gezamenlijke ervaring zorgt ervoor dat de mannen veel werk hebben. Door de (over)capaciteit kunnen ze vlot reageren de vraag van de telers.


Gert-Jan van Hattem (links) met collega

Gert-Jan van Hattem is 16 jaar geleden begonnen met krijten. Inmiddels werken er 11 mensen in vaste dienst samen met een aantal zzp'ers. De kassen worden zowel gekrijt als gereinigd aan binnenkant en buitenkant.


Er wordt doorgeschoven naar de volgende kap

Voor meer informatie:
Gert-Jan van Hattem
HPW
Tel: 010-5116435
Website