Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AID voert controle uit op gebruik van driftarme doppen in buurt van oppervlakte water

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV voert in 2008 controles uit op het juiste gebruik van driftarme doppen en kantdoppen op percelen grenzend aan oppervlaktewater. De AID werkt op dit gebied onder meer samen met de waterschappen. De controles richten zich op de naleving van het Lozingenbesluit open teelt. Er is onder meer aandacht voor de spuitboomhoogte en windsnelheid. In 2007 is namelijk gebleken dat er nog te vaak géén gebruik wordt gemaakt van kantdoppen.

Het gebruik van driftarme doppen geldt voor zowel natte als droge sloten. Verder dient een gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen over een geldig bewijs van vakbekwaamheid te beschikken. Bovendien moeten gewasbeschermingsmiddelen volgens de gebruiksvoorschriften worden toegepast. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de Algemene Inspectiedienst. Tel: 045-5466222.
Publicatiedatum: