Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VARA op bezoek bij paprikakwekerij Dingemans - Vierpolders

"Energiebesparing van 75% mogelijk door led-verlichting!"

Tholen - Het televisieprogramma 'Vroege Vogels' van de VARA heeft gisteravond een reportage uitgezonden over led-verlichting. Menno Bentveld ging hiervoor op reportage bij paprikakwekerij Dingemans - Vierpolders, die meedoet aan de proeven met led-verlichting. "Led-verlichting heeft een enorme betekenis voor de glastuinbouw in Nederland. Men gaat er theoretisch van uit dat met led's een energiebesparing van 75% mogelijk is en dat gaat ook zeker lukken. Als de hele tuinbouw zou overstappen, maakt dat de centrale in Borssele overbodig", vertelt Wim Dingemans enthousiast.



Gedurende de proefperiode wordt met name gekeken welke kleuren licht (spectra) gunstig zijn voor de groei van de paprika’s. Zo blijkt dat blauw licht goed is voor de vruchtzetting van de plant en rood licht ervoor zorgt dat de plant zelf harder groeit. Maar het ultieme lichtmenu moet nog gevonden worden.

Klik hier voor de reportage
Publicatiedatum: